Een VPN instellen op Apple TV: hoe doe je dat? | VPNGids (2024)

Klik hier voor een samenvatting van dit artikel

Stel een VPN in op Apple TV: een kort en snel stappenplan

Wil je snel en gemakkelijk een VPN instellen op je Apple TV? Dan raden we je aan om een virtuele hotspot op te zetten op je laptop of pc. Hoe je dit stap-voor-stap doet, kun je terugvinden in de volgende artikelen:

 • VPN instellen op virtuele router voor Windows
 • VPN instellen op virtuele router voor mac(OS)

Je kunt de VPN ook direct installeren op je router. Voor Apple TV raden we het gebruik van ExpressVPN aan:

ExpressVPN

Aanbieding

Exclusieve deal: neem een jaarabonnement voor €6,17 per maand (49% korting)!

Bezoek ExpressVPN

Om meer te weten over het gebruik van een VPN in combinatie met Apple TV, lees je ons volledige artikel hieronder.

Veel mensen maken gebruik van een Apple TV (ATV). De Apple TV stelt je in staat eindeloos veel films, series en tv te kijken. Deze video’s kun je meteen afspelen op jouw tv. Ondanks de mooie functionaliteiten van de ATV brengt dit apparaat wat veiligheidsrisico’s met zich mee. Het internetverkeer van een ATV loopt doorgaans over een onbeveiligde internetverbinding. Het is echter mogelijk om jouw ATV te beveiligen door gebruik te maken van een Virtual Private Network (VPN).

Een extra voordeel van een VPN is dat je daarmee een groter aanbod aan films en series kunt unlocken. Je kunt met een VPN (of door het aanpassen van je DNS-instellingen) namelijk ‘virtueel’ de locatie van je Apple TV veranderen. Hierdoor kun je ook films en series uit andere landen zien.

Hoe stel je een VPN in op Apple TV?

Helaas bestaan er geen VPN-applicaties voor Apple TV. Hierdoor moet je een kleine omweg nemen om een VPN te gebruiken op je Apple TV. Geen zorgen, we leggen je stap voor stap uit hoe dit werkt. Er zijn grofweg drie mogelijkheden om jouw Apple TV van een VPN te voorzien:

 • Installeer een VPN op je router
 • Installeer een VPN op een virtuele router
 • Stel DNS op je Apple TV in (dit zorgt niet voor extra privacy en veiligheid, maar zorgt wel voor internationale content)

VPN op Apple TV: instellen via je router

De eerste manier om een VPN te gebruiken op je Apple TV is door deze te installeren op je router. Hierdoor leid je het internetverkeer van jouw Apple TV via deze VPN-router. Het voordeel hiervan is dat niet alleen je Apple TV wordt voorzien van deze VPN-beveiliging, maar ook alle andere devices die verbonden zijn met deze router.

Een VPN instellen op Apple TV: hoe doe je dat? | VPNGids (2)

Om een VPN te installeren op je router moet je een geschikte router hebben. Een geschikte router heeft DD-WRT-firmware. Firmware is het besturingssysteem van je router die het mogelijk maakt om een VPN in te stellen op je router. Je kunt deze firmware eenvoudig zelf downloaden en installeren op je router.

Overigens is dit niet altijd nodig, want tegenwoordig hebben redelijk veel routers firmware die het instellen van een VPN ondersteunt. Verder zijn er genoeg VPN-aanbieders die routers verkopen met DD-WRT-firmware. Kijk ook zeker even op de website van jouw VPN-aanbieder of zij deze routers verkopen of bekijk ons artikel met de beste VPN-routers.

Als je eenmaal een geschikte router hebt, kun je jouw VPN op deze router instellen. Hiervoor ga je naar de administratorpagina van jouw router. Je komt op deze pagina door het IP-adres van je router in te vullen in de zoekbalk van je browser. Bekijk hier hoe je het IP-adres van je router vindt. Log vervolgens in met de bijbehorende inloggegevens van jouw router.

Als je eenmaal ingelogd bent, kun je de VPN instellen. Hiervoor kun je terecht bij ons uitgebreide artikel over het instellen van een VPN op je router.

VPN op Apple TV: instellen via een virtual router

De tweede manier om een VPN te gebruiken op je Apple TV, is door het te installeren op een virtuele router. Dit kan zowel met Windows als Mac OS. Een virtuele router is een wifi-hotspot die je computer zelf kan opzetten. Je kunt je computer op deze manier laten werken als een router.

Als je deze virtuele router instelt, in combinatie met een VPN, krijg je een beveiligde internetverbinding voor alle apparaten die jij verbindt met deze virtuele router. Zo kun je jouw Apple TV met de virtuele router verbinden, zodat al het internetverkeer van dit apparaat beveiligd is.

Een VPN instellen op Apple TV: hoe doe je dat? | VPNGids (3)

Als je in detail wilt weten hoe je een virtuele router opzet in combinatie met een VPN, lees dan onze uitgebreide artikelen over het instellen van een virtuele router in combinatie met een VPN voor Windows of het instellen van een virtuele router in combinatie met mac(OS). In het kort volg je de volgende stappen:

 1. Sluit een VPN-abonnement af bij een goede VPN. Wij raden voor Apple TV ExpressVPN aan.
 2. Stel de VPN-verbinding in op de computer die moet gaan werken als virtuele router.
 3. Zet een wifi-hotspot op op je computer.
 4. Verbind jouw Apple TV met deze wifi-hotspot.

Zodra je Apple TV met de hotspot verbonden is, kun je veilig video’s streamen!

VPN Apple TV: instellen middels DNS

De derde manier om een VPN in te stellen op je Apple TV is door middel van DNS. Let op: met deze oplossing kun je enkel geografische blokkades omzeilen. Door een DNS op je Apple TV in te stellen ben je niet beschermd middels VPN, maar is het wel mogelijk om de locatie van je Apple TV virtueel te veranderen.

Om een DNS op je Apple TV in te stellen heb je tenminste een Apple TV nodig van de vierde generatie of hoger (uitgekomen in 2015 of later). Voor het instellen van de DNS dien je een aantal stappen te ondernemen. We zullen later dieper op elke stap ingaan.

 1. Maak een DDNS-hostname aan.
 2. Meld deze DDNS-hostname aan bij je VPN-provider.
 3. Stel DNS in op je Apple TV.

Om het zo simpel en concreet mogelijk te houden, hebben we ervoor gekozen om uit te werken hoe je een DNS instelt middels ExpressVPN. Op deze manier kunnen we je stap-voor-stap meenemen in het DNS-instelproces.

1. Een DDNS-hostname aanmaken

Het aanmaken van een DDNS-hostname gaat via een DDNS-serviceprovider. Dit is een service waarmee je IP-adressen eenvoudig kunt koppelen aan een domeinnaam. Er zijn verschillende gratis DDNS-providers, bijvoorbeeld Dynu.

Om een DDNS aan te maken, moet je eerst een gratis account aanmaken bij een dergelijke dienst. Bij Dynu doe je dat door naar deze pagina van Dynu te gaan en je gegevens in te vullen. Vervolgens moet je je account via e-mail bevestigen. Bij ons kwam deze e-mail in de spamfolder terecht, dus kijk daar ook even als je de mail niet in je inbox terugvindt.

Wanneer je een account hebt bij een DDNS-provider, kun je inloggen en een ‘Hostname’ aanmaken. Bij Dynu doe je dit als volgt:

 1. Log in op de website van Dynu.
 2. Klik op ‘DDNS Services‘.
 3. Klik op ‘+ Add‘.
 4. Vul links bij ‘Option 1‘ een hostname in (bijvoorbeeld ‘appletvvanpeter’) en kies een willekeurige ‘Top Level’ uit het lijstje. Wij hebben in ons voorbeeld gekozen voor ‘ddnsfree.com’. Je hostname is dan een combinatie van deze twee onderdelen. In dit geval dus ‘appletvvanpater.ddnsfree.com’.
 5. Een VPN instellen op Apple TV: hoe doe je dat? | VPNGids (4)
 6. Klik op de groene ‘+ Add‘ knop onderaan de pagina.
 7. Je komt nu op een pagina waar je enkele opties kunt aanpassen. Zet hier ‘Wildcard IPv4 Alias‘ en ‘Wildcard IPv6 Alias‘ uit en ‘Enable IPv6 Address‘ aan. Klik vervolgens op ‘Save‘.
 8. Een VPN instellen op Apple TV: hoe doe je dat? | VPNGids (5)

De bovenstaande uitleg werkt voor Dynu, maar misschien niet voor andere DDNS-providers. Let daarom goed op dat je de juiste instellingen kiest wanneer je een andere DDNS-provider gebruikt.

2. De hostname aanmelden bij je VPN-provider

Wanneer je een hostname hebt aangemaakt bij een DDNS-provider, moet je deze DDNS aanmelden bij je VPN-provider. Bij ExpressVPN gaat dit als volgt:

 1. Ga naar de website van ExpressVPN en log in op je account door te klikken op ‘Mijn Account‘.
 2. Klik in de zijbalk links op ‘DNS instellingen‘.
 3. Scrol beneden naar het stukje genaamd ‘Dynamische DNS Registratie‘.
 4. Vul in het invoerveld bij ‘Dynamic DNS hostname‘ je hostname in en klik op ‘Hostname Opslaan‘. In ons geval hebben we als hostname dus ‘appletvvanpeter.ddnsfree.com’ ingevuld.

3. De DNS instellen op je Apple TV

Nadat je je hostname hebt aangemeld bij ExpressVPN, moet je het IP-adres van de DNS-server invoeren op je Apple TV. Dit IP-adres kun je vinden op de website van je VPN-provider. Volg de volgende stappen (wederom met ExpressVPN als voorbeeld):

 1. Ga naar ‘Mijn abonnementen‘ op je accountpagina van ExpressVPN.
 2. Klik bij ‘Stel je apparaten in‘ op ‘Meer‘.
 3. Klik vervolgens op ‘Apple TV‘.
 4. Je ziet nu rechts in het scherm een DNS IP-adres. Noteer deze.
 5. Start je Apple TV op en ga naar ‘Instellingen‘.
 6. Ga naar ‘Netwerk‘ en klik op ‘Wi-Fi‘ of ‘ethernet‘, afhankelijk van je gebruikte verbinding. Als je Apple TV verbonden is via wifi, zal hier “Wi-Fi” staan. Is je Apple TV verbonden middels een internetkabel, dan zal hier “ethernet” staan.
 7. Ga vervolgens naar ‘Configureer DNS‘ en selecteer ‘Handmatig‘.
 8. Je krijgt nu je huidige DNS-adres te zien. Belangrijk: noteer deze code voor het geval je geen gebruik meer wilt maken van de DNS van de VPN.
 9. Vul het DNS IP-adres in wat je eerder van de website van ExpressVPN hebt gehaald en sla deze op.
 10. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is je Apple TV opnieuw op te starten. Dit doe je door bij instellingen naar ‘Systeem‘ te gaan en de Apple TV vanaf daar te herstarten.

Je hebt nu je Apple TV ingesteld via DNS.

De beste VPN voor Apple TV

Ben je benieuwd wat de beste VPN voor je Apple TV is? Hieronder lees je welke VPN wij aanraden. Mocht je liever zelf een VPN willen kiezen dan verwijzen we je naar ons overzicht van de beste VPN’s voor Apple TV.

ExpressVPN voor Apple TV: gebruiksvriendelijk en snel

ExpressVPN is wat ons betreft een goede VPN-dienst voor je Apple TV. Deze VPN is snel, heeft veel servers en is eenvoudig te gebruiken. Dit laatste maakt ExpressVPN ook toegankelijk voor mensen die nog niet zo veel ervaring hebben met VPN’s. Het werkt perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (inclusief Netflix) op jouw Apple TV.

Bovendien heeft ExpressVPN een ijzersterke beveiliging. Je kunt deze premium VPN-aanbieder rustig een maand uitproberen. ExpressVPN geeft op alle abonnementen een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

ExpressVPN

Aanbieding Exclusieve deal: neem een jaarabonnement voor €6,17 per maand (49% korting)!

Van

€ 6.17

8.9

 • Erg makkelijk te gebruiken VPN
 • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
 • 3000+ servers in 100+ landen

Bezoek ExpressVPN

Waarom een VPN op je Apple TV?

Er zijn meerdere voordelen van het installeren van een VPN op Apple TV. De drie grootste voordelen zijn het verbeteren van je online privacy, veiligheid en vrijheid.

Meer privacy voor Apple TV

Als je een VPN gebruikt, ben je anoniemer op het internet. Dit werkt als volgt: elk apparaat, ook jouw ATV, heeft een uniek IP-adres. Dit is een soort postcode, maar dan voor jouw internetverbinding. Op basis hiervan kunnen externe partijen traceren wie jij bent en achterhalen wat jij bekeken hebt op jouw Apple TV. Mocht je dit geen fijn idee vinden, dan kun je gebruikmaken van een VPN. Een VPN verbergt jouw IP-adres en versleutelt al jouw internetverkeer.

Let op: dit geldt niet als je de DNS-methode gebruikt. Je hebt dan niet per se meer veiligheid en privacy op je Apple TV. Je hebt dan enkel meer vrijheid om een groter aanbod aan films en series te kijken. Voor betere online veiligheid en privacy kun je beter de VPN op je (virtuele) router installeren.

Meer veiligheid voor Apple TV

Een VPN instellen op Apple TV: hoe doe je dat? | VPNGids (7)Naast extra privacy zorgt een VPN op je Apple TV ook voor meer online veiligheid. Je online data is veel beter beveiligd als je een VPN gebruikt. Zoals hierboven beschreven, versleutelt een VPN jouw internetverkeer. Als anderen jouw internetverkeer onderscheppen, zien ze daardoor alleen een wirwar van willekeurige nummertjes en letters. Hier kunnen ze weinig mee.

Een VPN heeft als voordeel dat websites, hackers, overheden en auteursrechtenorganisaties niet kunnen zien wat jij op het internet doet. Zo kun je dankzij een VPN goed beveiligd gebruikmaken van jouw Apple TV.

Meer vrijheid voor Apple TV

Ten slotte geeft een VPN je de mogelijkheid om content te unblocken op je Apple TV. Met een VPN kun je jouw internetverkeer via het buitenland omleiden. Alles wat je hiervoor hoeft te doen, is verbinden met een VPN-server in het buitenland. Jij neemt dan het IP-adres van deze VPN-server over en het lijkt zo alsof jij in het land van die server bent.

Dit principe kan handig zijn als je geografisch geblokkeerde content wilt bekijken die normaal gesproken niet beschikbaar is in Nederland. Zo kun je met een VPN bijvoorbeeld de Amerikaanse Netflix bekijken. Je maakt simpelweg verbinding met een server in de Verenigde Staten en krijgt vervolgens toegang tot het uitgebreide aanbod van de Amerikaanse Netflix.

Kortweg ben je met een VPN op je Apple TV vrijer, veiliger en geniet je van meer anonimiteit. Op basis van al deze voordelen raden wij het zeer aan om je Apple TV te gebruiken in combinatie met een VPN. Hierbij is het het beste wanneer je deze VPN installeert op je router.

Conclusie: VPN instellen Apple TV

Kortom, een VPN brengt verschillende voordelen met zich mee wanneer je deze gebruikt in combinatie met Apple TV. De gemakkelijkste manier om een VPN te installeren op je Apple TV is via een virtuele router op je Windows of Mac(OS)-computer. Wij zouden daarbij aanraden om gebruik te maken van ExpressVPN. Volg simpelweg de handleiding in dit artikel om een VPN op jouw Apple TV in te stellen en geniet van alle extra mogelijkheden.

VPN instellen op Apple TV: veelgestelde vragen

Heb je een vraag over het instellen van een VPN op Apple TV? Klik op een vraag hieronder om het antwoord te zien. Staat je vraag hier niet tussen en kun je het antwoord ook niet terugvinden in het artikel? Laat je vraag dan achter in de reacties.

Hoe installeer ik een VPN op Apple TV?

Er zijn drie manieren om een VPN in te stellen op Apple TV:

 • Stel je VPN in op je router en verbind je Apple TV met deze router.
 • Installeer een VPN op je Windows of Mac-computer, zet een wifi-hotspot op en verbind je Apple TV met deze ‘virtuele router’.
 • Pas de DNS-instellingen op je Apple TVaan (minst veilige optie).

Voor meer informatie en gedetailleerde stappenplannen kun je terecht bij ons uitgebreide artikel over het instellen van een VPN op je Apple TV.

Waarom gebruiken mensen een VPN op Apple TV?

Met een VPN beveilig je de internetverbinding van je Apple TV. Daarnaast zorgt het gebruik van een VPN voor verbeterde online privacy. Ook kan een VPN gebruikt worden om geografische blokkades te omzeilen. Zo kun je bijvoorbeeld streams bekijken die je normaal alleen in het buitenland kunt zien, zoals de Amerikaanse Netflix.

Wat is de beste VPN voor Apple TV?

De beste VPN voor Apple TV op het moment is ExpressVPN. Deze VPN is ontzettend snel, zodat je zonder vertragingen of lag je favoriete programma’s en films kunt kijken. Bovendien is de beveiliging van ExpressVPN van de bovenste plank.

Wat is een virtuele router?

Een virtuele router is de benaming voor een apparaat dat je internetverbinding doorgeeft, zonder dat het een daadwerkelijke router is. Een voorbeeld is je laptop of smartphone: je kunt op deze apparaten een wifi-hotspot opzetten, zodat andere apparaten op die manier het internet op kunnen. De apparaten die worden gebruikt als hotspot worden ook wel virtuele routers genoemd.

Een VPN instellen op Apple TV: hoe doe je dat? | VPNGids (8)

David Janssen

Cybersecurity analist

David is cybersecurity analist en een van de oprichters van VPNgids.nl. Sinds 2014 heeft hij internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO’s en de private sector als cybersecurity- en VPN-deskundige en adviseur.

Meer artikelen uit de sectie VPN instellen

Een VPN instellen op Apple TV: hoe doe je dat? | VPNGids (9)

ExpressVPN opzeggen en je geld terugkrijgen (stappenplan)

11 juli 2023

Een VPN instellen op Apple TV: hoe doe je dat? | VPNGids (10)

NordVPN opzeggen en je geld terugkrijgen: een stappenplan

28 september 2023

Een VPN instellen op Apple TV: hoe doe je dat? | VPNGids (11)

Hoe je CyberGhost opzegt en je geld terugkrijgt: een stappenplan

5 juni 2023

Insights, advice, suggestions, feedback and comments from experts

Over mijzelf

Als cybersecurity-analist en een van de oprichters van VPNgids.nl, heb ik sinds 2014 internationale ervaring opgedaan in het werken met overheden, NGO's en de private sector als cybersecurity- en VPN-deskundige en adviseur. Mijn diepgaande kennis en expertise op het gebied van VPN's stellen mij in staat om uitgebreid in te gaan op het instellen van een VPN op Apple TV en de gerelateerde concepten.

VPN instellen op Apple TV

Om een VPN in te stellen op je Apple TV, zijn er verschillende methoden beschikbaar. Je kunt een VPN op je router installeren, een VPN op een virtuele router instellen of de DNS-instellingen op je Apple TV aanpassen. Elk van deze methoden biedt verschillende voordelen op het gebied van privacy, veiligheid en toegang tot internationale content.

VPN op Apple TV via router:

 • Door een VPN op je router te installeren, leid je het internetverkeer van jouw Apple TV via deze VPN-router. Dit biedt niet alleen beveiliging voor je Apple TV, maar ook voor alle andere apparaten die verbonden zijn met deze router [[1]].

VPN op Apple TV via virtuele router:

 • Een andere optie is om een VPN op een virtuele router in te stellen, die zowel met Windows als Mac OS kan worden gedaan. Hiermee krijg je een beveiligde internetverbinding voor alle apparaten die verbonden zijn met deze virtuele router, inclusief je Apple TV [[2]].

VPN op Apple TV via DNS:

 • De derde methode om een VPN in te stellen op je Apple TV is door middel van DNS. Hiermee kun je geografische blokkades omzeilen, maar het biedt niet dezelfde mate van privacy en veiligheid als de andere methoden [[3]].

Aanbevolen VPN voor Apple TV

Voor het gebruik van een VPN in combinatie met Apple TV wordt ExpressVPN aanbevolen. ExpressVPN is snel, heeft veel servers en is eenvoudig te gebruiken, waardoor het perfect is voor anoniem surfen, downloaden en streamen op jouw Apple TV. Bovendien biedt ExpressVPN een sterke beveiliging en een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie op alle abonnementen [[4]].

Voordelen van het gebruik van een VPN op Apple TV

Het gebruik van een VPN op Apple TV biedt verschillende voordelen, waaronder het verbeteren van online privacy, veiligheid en vrijheid. Met een VPN kun je geografische blokkades omzeilen en toegang krijgen tot content die normaal gesproken niet beschikbaar is in jouw regio, zoals de Amerikaanse Netflix. Bovendien zorgt een VPN voor meer privacy en beveiliging van je internetverkeer op je Apple TV [[5]].

Conclusie

Het instellen van een VPN op je Apple TV biedt verschillende voordelen op het gebied van privacy, veiligheid en toegang tot internationale content. Door het volgen van de handleidingen en stappenplannen die beschikbaar zijn, kun je eenvoudig een VPN instellen op je Apple TV en genieten van alle extra mogelijkheden die dit met zich meebrengt [[6]].

Hopelijk biedt deze informatie een duidelijk inzicht in het instellen van een VPN op Apple TV en de gerelateerde concepten. Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet om ze te stellen!

Een VPN instellen op Apple TV: hoe doe je dat? | VPNGids (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rob Wisoky

Last Updated:

Views: 5730

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rob Wisoky

Birthday: 1994-09-30

Address: 5789 Michel Vista, West Domenic, OR 80464-9452

Phone: +97313824072371

Job: Education Orchestrator

Hobby: Lockpicking, Crocheting, Baton twirling, Video gaming, Jogging, Whittling, Model building

Introduction: My name is Rob Wisoky, I am a smiling, helpful, encouraging, zealous, energetic, faithful, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.